CHUPINO VERTICAL 2020
16.02.2020

Чупино Вертикал

Чупино вертикал е трка во дисциплината вертикален километар во која натпреварувачите искачуваат околу 1 км висинска разлика во должина од максимум 5 км со дозволена отстапка од 5-10%.
Tрката е со должина од 5500 м и висинска разлика од 1030 м. Стартот е од центарот на с. Блатец во 10.00 часот, а финишот на врвот Чупино без временско ограничување...

Дознај повеќе
40 Км 2000Д+

Чупино треил 40К е вистински предизвик за тркачи.
Стартот на трката е од Градскиот парк во Виница на 370 м.н.в. Патеката минува низ с.Липец (7км) и с.Блатец (10км) од стартот со 350 м. искачување. Од с. Блатец започнува и најпредизвикувачка патека за искачување до врвот Чупино каде 6.5 км. се со 1000 м. искачување...

Дознај повеќе
16 Км 550 Д+

Бумбарска треил 16K, трка предизвик за почетници.
Стартот е заедно со Чупино треил од градскиот парк во Виница по што следи искачување до расклонот пред с.Липец. Тука Бумбарска треил се разделува од Чупино треил и продолжува на десно, кон Плачковица и познатата чешма Бумбарска. Се преминува Виничка река ...

Дознај повеќе