Бумбарска треил 16К 550 D+

Бумбарска треил, трка  предизвик за почетници во планинско трчање. Стартот  е заедно со Чупино треил  од градскиот парк во Виница по што следи искачување до расклонот  пред  с.Липец. Тука Бумбарска треил се разделува од Чупино треил и продолжува  на десно, кон Плачковица  и познатата чешма Бумбарска. Се преминува Виничка река и се симнува во с.Градец. Следува последното искачување до Шипоко каде Бумбарска Треил се сретнува со последните киломтери од Чупино треил проследено со прекрасното спуштање  до Виничкото Кале и до градскиот парк во Виница  каде што ќе биде и  целта на трката. За освежување ќе има 2 пункта (вода, сок, електролити,храна, овошје) и тоа на 6 (само вода) и на 10тиот километар.

CHUPINO TRAIL
1.09.2019

до почетокот на трката

Задолжителна и препорачана опрема:

 

Опрема Трка
Чупино треил Бумбарска треил
Стартен број, јасно видлив, прикачен на предниот дел задолжително задолжително
Сад за вода задолжително 1 литар задолжително 0,5 литри
Астро фолија задолжително препорачано
Свирче задолжително задолжително
Јакна водоотпорна /ветроотпорна задолжително препорачано
Вклучен мобилен телефон Задолжително задолжително
Капа/бандана

Енергетска храна, гел

Планинарски стапови

Прва помош

Препорачано

 

Натпреварувачите се должни да ја носат ЗАДОЛЖИТЕЛНАТА​ опрема со себе во текот на целата трка. Организаторот има право да направи проверка на некоја од контролните точки.

За непоседување на едно парче од задолжителната опрема следуваат пенали од 30 минути,  за две следува дисквалификација.